Select Page

Deelnemen

aan de activiteiten

De workshops en uitstappen zijn toegankelijk voor alle personen ouder dan 60 jaar die ingeschreven zijn bij het dagcentrum. De meeste activiteiten worden aangeboden van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Er is een agenda beschikbaar van de activiteiten per maand.

MOBILITEIT

Als u niet naar de activiteiten kunt komen omdat u mobiliteitsproblemen hebt, praat er dan over met het team van het dagcentrum. Men kan u daar oplossingen op maat aanbieden.

Wenst u deel te nemen aan activiteiten van het dagcentrum?

Hebt u zin om te leren schilderen, culturele uitstappen te doen, met uw smartphone te leren werken, uw creativiteit uit te drukken (of te ontdekken), uw culinaire talenten of de keuken van uw land van oorsprong te delen, onbezorgd te spelen, van wellnessmomenten te genieten? Zou u graag plezier maken en in een ontspannen, hartelijke sfeer nieuwe mensen ontmoeten? Wij leggen u uit hoe u zich kunt inschrijven en onder welke voorwaarden.

Inschrijven voor de activiteiten

Uitnodiging als bezoeker

Voordat ze zich inschrijven, worden senioren die interesse hebben voor het dagcentrum, als bezoeker uitgenodigd voor de activiteit van hun keuze. Zo kunnen ze deelnemers ontmoeten, de werking observeren en de sfeer van het huis opsnuiven.

Afspraak & inschrijving

Als de betrokken persoon zich aan het einde van het bezoek wenst in te schrijven, wordt hem of haar gevraagd een afspraak te maken met de verantwoordelijke van het dagcentrum. Tijdens een gesprek wordt dan een inschrijvingsformulier ingevuld met alle nuttige informatie. De senior krijgt ook uitleg over het interne reglement, de overeenkomst, het waardencharter en wat hij of zij moet doen om zich in te schrijven voor de activiteiten.

Keuze van de activiteiten

Voor sommige activiteiten moeten de deelnemers zich vooraf inschrijven, voor andere niet. Er zal u worden uitgelegd wat u moet doen om u in te schrijven. De keuze van de activiteiten is afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw belangstelling.

Voorwaarden

60 jaar en ouder

Iedereen die ouder is dan 60 jaar en een sterke band heeft met de Brabantwijk, kan zich inschrijven in het dagcentrum.

Er is plaats voor iedereen, of men nu een van de twee landstalen kent of niet, en ongeacht eventuele lichamelijke beperkingen. Iedereen wordt gestimuleerd om zelfstandig te zijn.

Zich aansluiten bij het Biloba Charter

Bij de inschrijving wordt de oudere persoon ingelicht over de inhoud van het waardencharter van het Biloba Huis. Hij of zij moet met die waarden instemmen om zich te kunnen inschrijven.

Het Charter weerspiegelt de waarden waar het Biloba Huis voor staat. Het is een drijvende kracht achter onze initiatieven en projecten.

Alle mensen die naar het Biloba Huis komen, stemmen in met het charter. Dat geldt voor senioren, hun familieleden of vrienden, vrienden van Biloba of van de wijk, vrijwilligers, jonge en minder jonge mensen, werknemers en leden van de raad van bestuur.

Overeenkomst en reglement

Alle senioren die zich inschrijven in het dagcentrum, verklaren zich akkoord met de overeenkomst en het interne reglement. Deze documenten bepalen de voorwaarden voor het gebruik van de lokalen en de deelname.

Participatie is belangrijk, want het Biloba Huis is een project dat werd bedacht door de mensen van de wijk en voor de senioren van de wijk.

Het Biloba dagcentrum is een plaats waar senioren, vrienden van Biloba en personeel samen verder bouwen aan het project.

Contact met ons opnemen voor het dagcentrum

Wenst u meer over onze activiteiten te weten, voor uzelf of voor iemand anders? Vul dit formulier in om contact met ons op te nemen. Wij zullen zo snel mogelijk antwoorden.

ik ben

Onderwerp

6 + 4 =