Wonen en leven in Biloba

Het achterliggende basisidee bij BILOBA is dat senioren deel zijn van de samenleving en dat zij dat ten allen tijde moeten blijven ongeacht de tol die het ouder worden vergt. Daarom is het noodzakelijk dat senioren kwaliteitsvol kunnen blijven wonen te midden van hun vertrouwde buurt. De idee is dat ze zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en geholpen worden om die zelfstandigheid zo lang als mogelijk te kunnen bewaren. In BILOBA worden daarom drie zones voorzien :

  • 15 betaalbare sociale huurwoningen voor senioren waarvan 7 woningen volledig rolstoeltoegankelijk gemaakt worden et un conçu pour y accueillir une personne à mobilité réduite. Ieder appartement heeft een eigen keuken, eigen badkamer, leefruimte en slaapkamer. Elk appartement heeft zijn eigen bel en brievenbus.
  • Als surplus bij het eigen appartement kan elke senior die in BILOBA woont, gebruik maken van de collectieve ruimten : een gezamenlijke salon, keuken, stille ruimte, wasplaats, EHBO lokaal en tuin zijn ter beschikking van iedereen die in BILOBA woont. Kennismaken met je buren, je familie ontvangen, afspreken om samen te koken of thee te drinken. Het kan allemaal.
  • De benedenverdieping is een gezellige ontmoetingsruimte voor senioren uit de wijk en voor al wie zorg wil dragen voor senioren.